De schilderijen die ik maak zijn fel realistisch over situaties uit het leven gegrepen. De beelden die ik maak, neigen naar geavanceerde tuinkabouters. Dan zijn er nog enigszins kinetische objecten. Wat meer informatie...www.kabouter.com

projet bracelet caoutchouc

2011

Onderzoek naar mogelijke voortstuwingen om van je plaats te komen. Beide heren hebben aan de hand van het aantal elastiekjes, hellingshoek van het voertuig en richting van het voertuig berekend in welke vakantiebestemming zj uiteindelijk terecht zullen komen.

Ooooooooooooooh!

2011

Ooooh, verbaasd ogende man.

retrokabouter

2011

De retrokabouter wordt gekenmerkt door een puntmutsje. De vorige tuinkaboiuter heette tuinexecutive had een keurig pak aan en droeg vanzelfsprekend geen puntmuts. Er is een hang naar vroeger, vandaar terugkeer van de puntmuts en de toevoeging retro.

Wodan & Donar

2016

Goden van dood en donder zijn hier uitgebeeld als angsthazen. De aandrijving van het voertuig geschiedt door een mix van vuurpijlen en rotjes. Enigszins een herinnering aan de raketwagen die ooit door de Opel famile in Duitsland is gebouwd.

Olympische Helden

2011

Zegekar van de winnaars van olympisch goud voor het koningsnummer synchroon trampolinespringen. Voortbeweging door touwen getrokken door de uitzinnige menigte aanwezig bij de aankomst in hun geboortedorp. 

krimp- en uitzetmachine

2012

De krimp- en uitzetmachine beweegt ten gevolge van het temperatuurverschil tussen dag en nacht

Lepelzeiler

2011

De lepelzeiler is erg eenvoudig. De kegelvormige lepels hebben van verschillende kanten verschil in luchtweerstand. Dat verschil veroorzaakt draaiing. Die draaiing wordt op de wielen overgebracht en het voertuig rijdt tegen de wind in

Hans Brinker demonstreert het simpele gebaar dat hem roem en rijkdom bracht

2011

Hans Brinker redt een ongetwijfeld groot deel van Nederland door z'n vinger in een gat in de dijk te stoppen. In zijn tijd was het bellen van brandweer of wat dan ook bewerkelijker door het zoeken van een telefooncel en het niet hebben van een dubbeltje (p v v-geld). Nu zijn helden als Hans niet meer mogelijk. Iedereen heeft een mobieltje en zou wachten op de dijkbreuk om de ramp te filmen.

Primover

2011

Dit apparaat dient voor onderzoek naar voortbewegen zoals het in de natuur kan voorkomen. Het wiel is daar  nooit geëvolueerd en ook niet uitgevonden en toch komen veel dingen in de natuur vooruit of minstens van hun plaats af. Vooruit komen duidt m.i. op een intentie wat betreft de richting van de beweging. Een paardebloemzaadje doet maar wat, een vogel niet. Eén primover doet maar wat, twee gekoppelde primovers komen vooruit en zijn stuurbaar.

Messerschmittfürvier

2011

De messerschmittfürvier is een simulator die de inzittenden ervaring geeft dat zij deelnemen aan een heel snelle autorit. In het inwendige is een electromotor met een excentriekje geplaats waaqrdoor de simulator hevig gaat trillen. De inzittenden de indruk gevend dat het een strak afgeveerde sportwagen op een klinkerweg betreft. De electromotor treedt in werking d.m.v. een bewegingssensor.

Olmeekmachine II

2011

Zegekar voor slechts vier Olmeken. Voorstuwing geschiedt door uitverkoren eenvoudige dorpelingen met behulp van wat touwen. Olmeken vormdem ooit een beschaving in Centraal Amerika. De voortgesleepte Olmeken zijn krijgers of koningen. Er is een geluidssensor met electromotor geinstalleerd. Bij een hard geluid draaien de kopjes daardoor heen en weer.

Zondvloedexperience

2013

 de titel; "Door de schok waarmee de Zondvloedexperience, 10 uur eerder dan verwacht, op de berg Ararat vastliep, tuimelde Lennie Kuhr met gitaar en al van haar barkruk pardoes in de orkestbak".

Aspergesoep

2011

De afbeelding is volgens fisheye-perspectief geschilderd. Het wereldbeeld van een vlieg, kijkend vanuit vloeistof, eigenlijk heldere soep, naar de buitenwereld. Ok, facetogen zullen wel een ander beeld geven.....

The Origin of Tetris

2011

De heer Tetris vulde de doos met b-keuze duplo-blokken voor de zending naar de Bart Smit-vestiging in Vuurland toen hij een idee kreeg dat hem beroemd en zeer rijk zou maken.

Zalmotheek

2011

De directeur van de zalmotheek met zijn kampioenszalm. Maar ook............ Afbeelding van het toch merkwaardige streven diervriendelijk vlees te kweken